Aurinkopaneelit yrityksiin ja
taloyhtiöihin


Aurinkosähköjärjestelmä on taloudellisesti kannattava investointi myös yritysten toimitiloihin ja julkisiin tiloihin. Julkisten toimitilojen ja yritysrakennusten sähkönkulutus on usein suurinta päiväsaikaan ja erityisesti silloin, kun tiloja viilennetään.

 

Aurinkopaneelit yrityksiin ja taloyhtiöihin


Aurinkopaneelit ja niistä rakennettu aurinkosähköjärjestelmä on taloudellisesti kannattava investointi yritysten toimitiloihin ja julkisiin tiloihin. Julkisten toimitilojen ja yrityskiinteistöjen sähkönkulutus on usein suurinta päiväsaikaan. Valaistus, ilmanvaihto sekä jäähdytys ovat liikekiinteistöissä jatkuvaa ja melko tasaista sähkön kulutus kuormaa. Aurinkopaneelit tuottaa tähän tarpeeseen sähköä edullisesti ja puhtaasti omalta katolta.

Aurinkopaneelit yrityksiin auttavat omistajaa ja käyttäjiä suojautumaan sähkön hinnan nousulta. Aikavälillä 2007-2017 sähkön kokonaishinta on noussut keskimäärin 4%. Suuren kulutuksen kiinteistöissä aurinkosähkövoimalasta tuotettu sähkö on vakaahintaistaista vuosikymmenien ajan.

Aurinkosähkövoimalan pääkomponentit ovat aurinkopaneelit, asennustelineet, kaapelit ja invertteri eli vaihtosuuntaaja. Aurinkosähkövoimalan oikea mitoitus on tärkeää investoinnin kannattavuuden näkökulmasta. Aurinkopaneelit sijoitetaan yleensä kiinteistön katolle asennustelineisiin.

Aurinkopaneeleista viedään solarkaapelit invertterille, joka muuttaa aurinkopaneeleista tulevan sähkön kiinteistön sähköverkkoon sopivaksi. Kiinteistöissä, joissa on useampia käyttäjiä ja heillä omat sähköverkkoyhtiön mittauspisteet, voi olla järkevää tehdä takamittarointi. Takamittaroilla saadaan kiinteistön koko sähkönkulutus yhdelle sähköverkkoyhtiön mittarille. Näin kiinteistöön voidaan mitoittaa suurempi aurinkosähköjärjestelmä. Kiinteistön käyttäjien sähkönkulutus mittaroidaan sisäisesti. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan kiinteistössä.

Solarvoima Oy toimittaa aurinkopaneelit yrityksiin oikein mitoitettuna ja kannattavasti.

Sinikalliontie 4, 02630 Espoo


Aurinkovoimala taloyhtiöön


Aurinkovoimaloita on toteutettu myös taloyhtiöihin ja kerrostaloihin. Oikein mitoitettuna se on taloudellisesti kannattava investointi. Kaikkiin taloyhtiöihin voimala ei sovi ja siksi onkin tärkeää selvittää asia aurinkosähkökartoituksen avulla. Kartoitusmateriaali – noin 15 sivuinen dokumentti – sopii sekä hallituskäsittelyyn että yhtiökokousmateriaalin liitteeksi. Solarvoiman asiantuntina Janne Käpylehto on toteuttanut runsaasti kartoituksia itse kehittämänsä konseptin avulla niin taloyhtiöille kuin mm. Helsingin kaupungille ja Vantaan kaupungille. Kartoitus sisältää mm. ilmakuvat ja tuntianalyysin tuotannosta ja kulutuksesta, jolloin järjestelmäkoon ja taloudellisen kannattavuuden analyysi on erittäin tarkka.

Lataa tästä opas: Aurinkosähköä kerrostaloon
“Janne Käpylehto oli valmistellut tätä niin hyvin, että meille jäi vain nuijan koputus” Hallituksen puheenjohtaja Roger Santala, As Oy Hirsipadontie 5
Aurinkosähkön avulla saadaan helposti tehtyä yhdessä merkityksellinen ilmastoteko laittamalla jokainen suhteellisen pieni summa rahaa.Hallituksen puheenjohtaja Sini Manninen, As Oy Toini Muonankatu 8

Hirsipadontie 5, 00640 Helsinki

“Hanke sai varauksettoman hyväksynnän osakkailta, eikä soraääniä kuulunut. Yhtiökokouksessa ihmeteltiin ainoastaan, miksei tätä ole tehty aikaisemmin.”Isännöitsijä Jarko Haanpuu, As Oy Hirsipadontie 5

Mänkimiehentie 15, 02780 Espoo

Yhteystiedot


Puhelin: 040 744 2580
Sähköposti: asiakaspalvelu(at)solarvoima.fi
Käyntiosoite: Juvan Teollisuuskatu 8, 02920 ESPOO

Ota meihin yhteyttä