Aurinkopaneelit | Solarvoima


Aurinkopaneelit tuottavat edullisesti sähköä! Aurinkopaneelit ovat ekologinen ja taloudellinen valinta, ja askel kohti omavaraisempaa taloutta. Ne sopivat omakotitaloon, mökille, yritykselle tai taloyhtiöön. Tehokkaat aurinkopaneelit toimivat hyvin myös suomen olosuhteissa.

Tilaa ilmainen kartoitus
 

Aurinkopaneelit katolle


Aurinkopaneelit omakotitalon tai mökin katolle kiinnostaa suomalaisia tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Tekniikan kehitys ja hintojen lasku on tehnyt aurinkopaneelit kannattavaksi investoinniksi. Ajatus omasta aurinkosähköjärjestelmästä kiehtoo niin ekologisesta kuin taloudellisesta elämäntavasta kiinnostuneita ihmisiä.

Onko aurinkosähköjärjestelmä järkevä hankinta?


Edullinen aurinkosähkö houkuttaa sähkön hintojen ja siirtomaksujen noustessa. Omalla aurinkosähköjärjestelmällä välttää siirtomaksun. Aurinkosähköpaneelit on kiinnostava vaihtoehto omavaraisuudesta haaveileville.

Ensin selvitämme, onko rakennuksesi soveltuva aurinkosähkön hyödyntämiseen: paistaako katolle aurinko riittävän esteettömästi, mikä on taloudellisesti sopivin järjestelmäkoko ja miten asennus toteutetaan. Oli kattotyyppi mikä tahansa, löytyy siihen kätevä asennusjärjestelmä.

Aurinkopaneelit on tärkeää sijoittaa siten, että aurinko pääsee paistamaan niihin esteettömästi. Tavallisesti aurinkopaneelit asennetaan talon katolle samaan kulmaan lapekaton kanssa. Tasakattoasennuksissa paneelit asennetaan asennusjärjestelmän avulla noin 15 asteen kulmaan. Asennuksessa aina lähtökohtana on, että katolle ei tehdä yhtä ainutta reikää. Paras tuotto vuositasolla saadaan, kun aurinkopaneelit suunnataan etelää kohti, mutta hyvä tulos saadaan myös ns. itä-länsi -asennuksella, jolloin aamulla ja illalla saadaan hieman enemmän tuotantoa. Aurinkosähköjärjestelmän tuotantoa voit seurata invertterin näytöltä, etänä tietokoneelta ja älypuhelimesta.

Aurinkopaneelit katolle.

Aurinkopaneelit katolle – asennuksen vaiheet


Aurinkopaneelien asentaminen kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi: asennus hoituu nopeasti, turvallisesti ja voimalan tekninen käyttöikä on varmasti pitkä. Oikein asennettu aurinkovoimala on huoltovapaa. Täytyy myös muistaa, että verkkoon liitetyn aurinkovoimalan kaikki sähköiset kytkennät on sähköurakoinnin alaista työtä.

Antamalla ammattilaisen hoitaa aurinkopaneelien asennuksen, taataan aurinkovoimalaan tehdylle sijoitukselle paras tuotto. Solarvoima tarjoaa sinulle avaimet käteen -paketin ja toteuttaa aurinkovoimalan laadukkailla osilla, ammattitaitoisesti asennettuna sekä valmiiksi käyttöön otettuna ja verkkoon kytkettynä. 

Aurinkopaneelien huolto


Aurinkopaneelit ovat lähes huoltovapaita. Säiden vaihtelu kuten tuuli ja sade pitää paneelit puhtaina enimmistä lehdistä ja moskasta. Siitepölykauden jälkeen voi aurinkopaneelit olla kuitenkin pesun tarpeessa. Puhdistusvälineiksi riittää pehmeä harja, rätti ja puutarhaletku. Tarvittaessa puhdistuksessa voi käyttää mietoja pesuaineita, mutta pintaa vahingoittavia työkaluja, kuten teräsharjaa tai liuotinpesuaineita ei saa käyttää puhdistuksessa.

Kaltevassa kulmassa olevan Aurinkopaneelien pinnalta lumi sulaa ja valuu pois keväauringossa. Jos lumi kuitenkin jostain syystä pakkautuu paneelien päälle, on se syytä poistaa, vahingoittamatta kuitenkaan aurinkopaneelien pintaa. Myrskyn jälkeen kannattaa tarkistaa ettei aurinkopaneelien väliin tai pinnoille ole jäänyt roskia tai oksia, jotka voivat vahingoittaa paneeleita tai haitata niiden tuottavuutta.

Missä toimimme?


Solarvoima toteuttaa aurinkosähköjärjestelmien asennukset ympäri Suomea. Olemme toteuttaneet aurinkopaneelien asennushankkeita alueilla Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa , Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi, mikkeli, Salo, Kotka, Porvoo, Kokkola, Hyvinkää, Lohja, Järvenpää, Nurmijärvi, Kirkkonummi, Tuusula, Rauma, Kerava ja monilla muilla paikkakunnilla.

Katso tästä missä päin Suomea asentamamme aurinkovoimalat sijaitsevat.

”Aurinkopaneelien asennus kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi.”

Aurinkopaneelien asennus sisältää pääpiirteittäin seuraavat vaiheet:

  • Aurinkosähköasiantuntijamme kartoittaa mm. voimalakoon, tuotantoarvion, asennustavan, laitteiston osat, kaapeloinnin toteutukset ja invertterin asennukseen liittyvät asiat.
  • Suunnittelemme ja aikataulutamme aurinkovoimalan asennuksen.
  • Hankimme kytkentäluvan verkkoyhtiöstä. Voimme hoitaa myös luvituksen rakennusvalvonnalta, jos sitä kohteessa tarvitaan.
  • Asennamme aurinkovoimala avaimet käteen –periaatteella, huolehdimme käyttöönotosta, ja annamme sinulle täydellisen opastuksen aurinkosähköjärjestelmään.
  • Toimitamme sinulle paketin mukana myös kaikki sähkökuvat, takuutodistukset sekä mittauspöytäkirjat.
Tilaa ilmainen kartoitus tästä

Yhteystiedot


Puhelin: 040 744 2580
Sähköposti: asiakaspalvelu(at)solarvoima.fi
Käyntiosoite: Juvan Teollisuuskatu 8, 02920 Espoo

Ota meihin yhteyttä