Aurinkopaneeli tuottolaskuri – Kuinka paljon säästät aurinkoenergialla?

Aurinkopaneeli tuottolaskuri on yksinkertainen ja helppo työkalu selvittää suuntaa antavaa vuosituottoa aurinkovoimalalle. Voimalan tuottoon vaikuttaa esimerkiksi aurinkopaneelien määrä, -teho, -sijainti ja -suunta. Aurinkopaneelien tuottolaskuri ei ota huomioon kaikkia aurinkovoimalan tuottoon vaikuttavia tekijöitä, kuten mahdollisia varjostuksia, joten Solarvoiman aurinkopaneeli tuottolaskurin laskelmat ovat aina arvioita.

Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja edullinen tapa tuottaa energiaa kotiisi tai yritykseesi. Aurinkovoimalan asentaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien aikana. Mutta kuinka paljon aurinkovoimala tuottaa rahaa? Tämän laskurin avulla selvität, kuinka paljon rahaa voit säästää aurinkoenergialla.

Kuinka paljon se sitten maksaa?

Aurinkovoimalan asennuskustannukset vaihtelevat suuresti riippuen aurinkovoimalan koosta, sijainnista, komponenteista ja asennusyrityksestä. Yleensä aurinkovoimalan hinta ”avaimet käteen” -asennettuna on noin 1000–2000 euroa per kilowatti. Tämä tarkoittaa sitä, että keskikokoisen aurinkovoimalan asentaminen maksaa noin 6000-12 000 euroa. Tarkan, teille räätälöidyn, järjestelmän hinnan voit selvittää helposti pyytämällä tarjouksen meiltä.

Aurinkopaneeli tuottolaskuri.

Energiankulutus ja enrgiankulutuksen ajankohta vaikuttaa myös aurinkovoimalan kannattavuuteen, koska itse käytetty aurinkosähkö on yleensä* kannattavampaa, kuin sähköyhtiölle myyty ylijäämäsähkö (Esimerkiksi syksyllä 2022 ylijäämäsähkö oli todella kannattavaa sähkön kalliista pörssihinnasta johtuen*). Toki tuntinetotus vaikuttaa positiivisesti aurinkosähkön omakäyttö osuuteen. Sähkön SPOT hintaa voit seurata esimerkiksi TÄÄLTÄ. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän on kulutusta, sitä suurempi voimala yleensä kannattaa asennuttaa. Yleisesti ottaen, mitä enemmän aurinkopaneeleita asennetaan, sitä suurempi on tuotto.

Aurinkopaneelit tuottaa energiaa jopa 25-30 vuoden ajan. Kaiken kaikkiaan aurinkovoimalan asentaminen on kannattava investointi pitkällä aikavälillä. Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja edullinen tapa tuottaa energiaa, ja sen avulla voi säästää merkittävästi sähkölaskussa. Jos harkitset aurinkovoimalan asentamista, käytä aurinkopaneeli tuottolaskuri selvittääksesi, kuinka paljon voit säästää.

Toteutuneita tuottoja Solarvoiman asentamasta n.100 kWp voimalasta voit seurata Alu-Relecon sivuilta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Omakotitalot:

Eemeli Myllykoski: 045 246 3411

Yritykset:

Erno Siltaniemi: 040 520 4176

Taloyhtiöt:

Janne Käpylehto: 045 3596 945

Business Finland energiatuki 2023

Energiatuki – ”Energiatukea maksetaan organisaatiollenne raportoimienne toteutuneiden kustannusten perusteella. Hankkeen investointikustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa (energiatehokkuus) tai 30 000 euroa (uusiutuva energia) eikä hankkeen koolla ole ylärajaa. Rahoitus on avustusta eli sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Tukea ei myönnetä hankkeille, jotka on käynnistetty ennen tukipäätöstä. Tukea voidaan myöntää aikaisintaan rahoituspäätöspäivästä alkaen aiheutuviin kustannuksiin.” -Business Finland

Yritykset saavat aurinkopaneelihankkeista energiatukea, mikäli hankkeen arvo on vähintään 30 000 euroa (alv0%). Energiatuki on viime vuoden tapaan 15% hankkeen kokonaisarvosta, eikä sitä tarvitse maksaa takaisin. Solarvoima Oy hoitaa tukihakemuksen tekemisen asiakkaan kanssa yhteistyössä siten, että siitä tulee mahdollisimman vähän vaivaa asiakkaalle.

Mitä vaaditaan, että yrityksesi voi saada BF:n energiatukea:

  • Uusiutuvan energian tuotantoon, energiansäästöön tai energiakatselmukseen liittyvä hanke, jota ei ole vielä käynnistetty.
  • Organisaationne koolla ei ole väliä.
  • Organisaationne on yhteisö tai yritys, joka ei ole maatila eikä toimi kalastus- tai vesiviljelytuotteiden piirissä, ei ole asunto-osakeyhtiö tai asuinkiinteistö eikä sen toiminnan rahoitus tule valtion talousarviosta.

Referenssit löytyy TÄÄLTÄ

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt:

Erno Siltaniemi
Aurinkosähköasiantuntija, yritykset
040 520 4176

P-tyyppi vs. N-tyyppi

Asiaa aurinkopaneeleista ja niiden eri ominaisuuksista!

– P-tyyppi vs. N-tyyppi:

Tällä viitataan piin saostukseen, eli siihen lisätään pieniä määriä muita alkuaineita jolla muokataan puolijohdeominaisuuksia. N-tyypin paneelissa se on esim. arseeni tai fosfori ja P-tyypin paneelissa boori tai gallium. N-tyypissä elektroneilla on negatiivinen varaus(’n’) ja P-tyypissä on posiviivinen ja tarkoittaa siis elektronien puuttumista. (kun negatiivisesti varautunut hiukkanen puuttuu paikaltaan, siitä seuraa positiivinen varaus)

Kahden eri tavalla saostetun piin liitoskohta on se jännä juttu. Yksinkertaisin tapaus on diodi – sähkö voi kulkea vain toiseen suuntaan.

Käytännön erot ovat mm. seuraavat: N-tyyppi on karvan verran tehokkaampi mutta degradation on ollut pitkään pienempi P-tyypissä. P-tyypin paneeli kestää myös paremmin säteilyä – tämä on historiallinen syy, miksi se on yleisempi. Erot ovat pieniä.

Ohessa kuvaaja, miten eri tyypit on markkinoilla edustettuna nyt ja ennusteena.

Yksikide vs. monikide:

Kennoja on molempia. Yksikiteen tunnistaa, kun yksittäisen kennon reunoissa on salmiakkikuviot. Tämä siksi, että kennot on leikattu pyöreistä kiekoista, hyödyllinen pinta-ala/poisleikattu osuus optimoiden. Monikide taas voidaan kasvattaa vaikka minkälaiseen muotoon. Yksikiteisessä aurinkopaneelissa on hieman parempi hyötysuhde, toisaalta se on kalliimpi. Molempia paneeleita käytetään, mutta yksikiteistä enemmän.

Käy katsomassa myös aikaisempi blogi ja video: Mikä on paras aurinkopaneeli?

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta. Meidän valikoimistamme löytyy P- ja N-tyypin aurinkopaneeleita.

Tutustu lisää käyttämiimme aurinkopaneeleihin TÄSTÄ.