energiatuki

Business Finland energiatuki 2023

Energiatuki – “Energiatukea maksetaan organisaatiollenne raportoimienne toteutuneiden kustannusten perusteella. Hankkeen investointikustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa (energiatehokkuus) tai 30 000 euroa (uusiutuva energia) eikä hankkeen koolla ole ylärajaa. Rahoitus on avustusta eli sitä ei tarvitse maksaa takaisin. Tukea ei myönnetä hankkeille, jotka on käynnistetty ennen tukipäätöstä. Tukea voidaan myöntää aikaisintaan rahoituspäätöspäivästä alkaen aiheutuviin kustannuksiin.” -Business Finland

Yritykset saavat aurinkopaneelihankkeista energiatukea, mikäli hankkeen arvo on vähintään 30 000 euroa (alv0%). Energiatuki on viime vuoden tapaan 15% hankkeen kokonaisarvosta, eikä sitä tarvitse maksaa takaisin. Solarvoima Oy hoitaa tukihakemuksen tekemisen asiakkaan kanssa yhteistyössä siten, että siitä tulee mahdollisimman vähän vaivaa asiakkaalle.

Mitä vaaditaan, että yrityksesi voi saada BF:n energiatukea:

  • Uusiutuvan energian tuotantoon, energiansäästöön tai energiakatselmukseen liittyvä hanke, jota ei ole vielä käynnistetty.
  • Organisaationne koolla ei ole väliä.
  • Organisaationne on yhteisö tai yritys, joka ei ole maatila eikä toimi kalastus- tai vesiviljelytuotteiden piirissä, ei ole asunto-osakeyhtiö tai asuinkiinteistö eikä sen toiminnan rahoitus tule valtion talousarviosta.

Referenssit löytyy TÄÄLTÄ

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt:

Erno Siltaniemi
Aurinkosähköasiantuntija, yritykset
040 520 4176
erno.siltaniemi@solarvoima.fi