Aurinkopaneeli tuottolaskuri.

Aurinkopaneeli tuottolaskuri – Kuinka paljon säästät aurinkoenergialla?

Aurinkopaneeli tuottolaskuri on yksinkertainen ja helppo työkalu selvittää suuntaa antavaa vuosituottoa aurinkovoimalalle. Voimalan tuottoon vaikuttaa esimerkiksi aurinkopaneelien määrä, -teho, -sijainti ja -suunta. Aurinkopaneelien tuottolaskuri ei ota huomioon kaikkia aurinkovoimalan tuottoon vaikuttavia tekijöitä, kuten mahdollisia varjostuksia, joten Solarvoiman aurinkopaneeli tuottolaskurin laskelmat ovat aina arvioita.

Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja edullinen tapa tuottaa energiaa kotiisi tai yritykseesi. Aurinkovoimalan asentaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien aikana. Mutta kuinka paljon aurinkovoimala tuottaa rahaa? Tämän laskurin avulla selvität, kuinka paljon rahaa voit säästää aurinkoenergialla.

Kuinka paljon se sitten maksaa?

Aurinkovoimalan asennuskustannukset vaihtelevat suuresti riippuen aurinkovoimalan koosta, sijainnista, komponenteista ja asennusyrityksestä. Yleensä aurinkovoimalan hinta “avaimet käteen” -asennettuna on noin 1000–2000 euroa per kilowatti. Tämä tarkoittaa sitä, että keskikokoisen aurinkovoimalan asentaminen maksaa noin 6000-12 000 euroa. Tarkan, teille räätälöidyn, järjestelmän hinnan voit selvittää helposti pyytämällä tarjouksen meiltä.

Aurinkopaneeli tuottolaskuri.

Energiankulutus ja enrgiankulutuksen ajankohta vaikuttaa myös aurinkovoimalan kannattavuuteen, koska itse käytetty aurinkosähkö on yleensä* kannattavampaa, kuin sähköyhtiölle myyty ylijäämäsähkö (Esimerkiksi syksyllä 2022 ylijäämäsähkö oli todella kannattavaa sähkön kalliista pörssihinnasta johtuen*). Toki tuntinetotus vaikuttaa positiivisesti aurinkosähkön omakäyttö osuuteen. Sähkön SPOT hintaa voit seurata esimerkiksi TÄÄLTÄ. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän on kulutusta, sitä suurempi voimala yleensä kannattaa asennuttaa. Yleisesti ottaen, mitä enemmän aurinkopaneeleita asennetaan, sitä suurempi on tuotto.

Aurinkopaneelit tuottaa energiaa jopa 25-30 vuoden ajan. Kaiken kaikkiaan aurinkovoimalan asentaminen on kannattava investointi pitkällä aikavälillä. Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja edullinen tapa tuottaa energiaa, ja sen avulla voi säästää merkittävästi sähkölaskussa. Jos harkitset aurinkovoimalan asentamista, käytä aurinkopaneeli tuottolaskuri selvittääksesi, kuinka paljon voit säästää.

Toteutuneita tuottoja Solarvoiman asentamasta n.100 kWp voimalasta voit seurata Alu-Relecon sivuilta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Omakotitalot:

Eemeli Myllykoski: 045 246 3411

Yritykset:

Erno Siltaniemi: 040 520 4176

Taloyhtiöt:

Janne Käpylehto: 045 3596 945