Kannattaako aurinkopaneelit.

Kannattaako aurinkopaneelit?

Meiltä usein kysytään, kannattaako aurinkopaneelit. Tietokirjailija-keksijä, Solarvoiman kehitysjohtaja Janne Käpylehto kertoo aiheesta videolla.

Aurinkopaneelit omakotitaloon on järkevä ja pitkäikäinen ratkaisu tuottaa itse osa omasta kulutussähköstä. Sähkön hinta on noussut ennätyksellisen korkeaksi, mikä nostaa edelleen aurinkovoimaloiden suosiota. Sähkön hinnan nousu on tehnyt myös ylijäämäsähkön myymisestä ennätyksellisen kannattavaa. Ylijäämäsähkö hyvitetään yleensä tuntikohtaisella spot hinnalla ja pörssihinta on ollut kovimmillaan päiväsaikaan, jolloin ylituotantoa kaikkein todennäköisemmin tulee. Itse käytetyn sähkön osalta säästät sähkön hinnan, sähkönsiirtomaksun, sähköveron ja arvonlisäveron.

Omakotitaloon aurinkopaneeleita hankkiessa, on hyvä selvittää oman talon mahdollisuudet aurinkosähkön tuotettavuuteen. Voit tilata kartoitusajan myyjämme kanssa, joka selvittää kuvien ja simulaation avulla, millaisia tuottoja juuri teidän katoltanne voisi saada. Vastaamme asiakasta askarruttaviin kysymyksiin ja kerromme aurinkosähköstä sekä Solarvoiman toiminnasta. Kartoitus suoritetaan mahdollisuuksien mukaa videopuhelun välityksellä ja se kestää n.30 minuuttia. Palaverin päätteeksi saatte halutessanne tarjouksen aurinkovoimalan avaimet käteen -asennuksesta.

Oma aurinkovoimala kestää pitkään. Aurinkopaneeleiden tehontuottotakuu on yleensä 25 vuotta ja käyttöikä vielä reilusti pidempi. Paneelit siis kestävät hankinnan jälkeen hyvinkin pitkän aikaa. Toimittamamme aurinkovoimalat ovat myös hyvin huoltovapaita, eikä vaadi asiakkaalta, eli voimalan omistajalta juurikaan toimenpiteitä. Ohessa video, missä testaamme yli 30 vuotta vanhaa aurinkopaneelia.

Solarvoima toimittaa aurinkopaneelit omakotitaloon avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan ei tarvitse tehdä valmisteleviä töitä. Hoidamme luvituksen (pientuotantoilmoitus verkkoyhtiöön) ja varmistamme, että verkko kestää aurinkovoimalan turvallisen asentamisen juuri teidän kiinteistöönne. Laadukas asennus ja kokenut työnjohto takaa laadukkaan asennuksen.