Kannattaako aurinkopaneelit.

Kannattaako aurinkopaneelit?

Meiltä usein kysytään, kannattaako aurinkopaneelit. Tietokirjailija-keksijä, Solarvoiman kehitysjohtaja Janne Käpylehto kertoo aiheesta videolla.

Aurinkopaneelit omakotitaloon on järkevä ja pitkäikäinen ratkaisu tuottaa itse osa omasta kulutussähköstä. Sähkön hinta on noussut ennätyksellisen korkeaksi, mikä nostaa edelleen aurinkovoimaloiden suosiota. Sähkön hinnan nousu on tehnyt myös ylijäämäsähkön myymisestä ennätyksellisen kannattavaa. Ylijäämäsähkö hyvitetään yleensä tuntikohtaisella spot hinnalla ja pörssihinta on ollut kovimmillaan päiväsaikaan, jolloin ylituotantoa kaikkein todennäköisemmin tulee. Itse käytetyn sähkön osalta säästät sähkön hinnan, sähkönsiirtomaksun, sähköveron ja arvonlisäveron.

Omakotitaloon aurinkopaneeleita hankkiessa, on hyvä selvittää oman talon mahdollisuudet aurinkosähkön tuotettavuuteen. Voit tilata analyysiajan myyjämme kanssa, joka selvittää kuvien ja simulaation avulla, millaisia tuottoja juuri teidän katoltanne voisi saada. Vastaamme asiakasta askarruttaviin kysymyksiin ja kerromme aurinkosähköstä sekä Solarvoiman toiminnasta. Kartoitus suoritetaan mahdollisuuksien mukaa videopuhelun välityksellä ja se kestää noin 30 minuuttia. Palaverin päätteeksi saatte halutessanne tarjouksen aurinkovoimalan avaimet käteen -asennuksesta.

Video: aurinkosähköanalyysi. Analyysissä selvitämme kannattaako aurinkopaneelit.

Oma aurinkovoimala kestää pitkään. Aurinkopaneeleiden tehontuottotakuu on yleensä 25 vuotta ja käyttöikä vielä reilusti pidempi. Paneelit siis kestävät hankinnan jälkeen hyvinkin pitkän aikaa. Toimittamamme aurinkovoimalat ovat myös hyvin huoltovapaita, eikä vaadi asiakkaalta, eli voimalan omistajalta juurikaan toimenpiteitä.

Aurinkopaneelit on kannattava investointi ja saat yleensä 8-12% tuoton sijoitetulle pääomalle. Takaisinmaksuaika on tyypillisesti omakotitaloissa 8-12 vuotta, riippuen sähkön kokonaishinnasta. Tämän jälkeen voimala tuottaa ilmaista energiaa jopa vuosikymmeniä. Ohessa video, missä testaamme yli 30 vuotta vanhaa aurinkopaneelia.

Solarvoima toimittaa aurinkopaneelit omakotitaloon avaimet käteen -periaatteella yhdeksän vuoden ja tuhansien asennusten kokemuksella. Asiakkaan ei tarvitse tehdä valmisteleviä töitä. Hoidamme luvituksen (pientuotantoilmoitus verkkoyhtiöön) ja varmistamme, että verkko kestää aurinkovoimalan turvallisen asentamisen juuri teidän kiinteistöönne. Laadukas asennus ja kokenut työnjohto takaa kestävän ja pitkäikäisen asennuksen.

Jätä yhteystietosi niin selvitetään yhdessä kannattaako aurinkopaneelit teidän kohteessanne!


  Edelliset blogit

  Usein kysytyt kysymykset: Kannattaako aurinkopaneelit?

  Kannattaako aurinkopaneelit?

  Aurinkopaneelit ovat yleensä taloudellisesti kannattava investointi. Laadukas asennus ja luotettavat komponentit takaavat pitkäikäisen voimalan, joka tuottaa sähköä omistajalleen vuosikymmeniä.

  Milloin aurinkopaneelit eivät kannata?

  Aurinkopaneeleita ei kannata asentaa, jos kiinteistöstä ei löydy riittävän varjotonta paikkaa aurinkovoimalalle. Jos kattoremontti on tulossa ihan lähivuosina, kannattaa aurinkovoimalan hankintaa mahdollisesti siirtää sen jälkeiseen aikaan. Asiantuntijamme auttaa kartoittamaan juuri teidän kohteenne kannattavuuden.

  Paljonko aurinkovoimala maksaa?

  Omakotitaloihin asennettavat aurinkovoimalat maksavat yleensä 5000-15000€ avaimet käteen toimitettuna.

  Aurinkovoimalan takaisinmaksuaika?

  Tyypillisesti 8-12 vuotta.