aurinkopaneelin asennus työvaiheet

Video: Aurinkopaneelin asennus työvaiheet

Aurinkopaneelin asennus työvaiheet tiilikuvio- ja lukkosaumapeltikatoille. Tässä videossa tarkastelemme molempien peltimallien kiinnitysjärjestelmiä ja näytämme onnistuneen aurinkopaneelin asennuksen.

-Tiilikuvioiselle peltikatolla aurinkopaneelit kiinnitettään kattokiinnikkeillä, jotka porataan suoraan kattoruoteisiin kuvion pohjalta. Näin rakenteesta tulee vesitiivis.

-Lukkosaumapeltikatoille on omat kattokiinnikkeet. Nämä kiinnikkeet asennetaan peltikaton saumoihin ilman, että niihin tarvitsee porata reikiä. Kattokiinnikkeet mahdollistavat aurinkopaneelien tukevan kiinnityksen samalla kun katto säilyy vedenpitävänä.

On myös huomioitava, että aurinkopaneelin asennuksessa on otettava huomioon paikalliset ilmasto-olosuhteet ja tuulikuormat. Kattokiinnikkeiden on oltava riittävän vahvoja pitämään aurinkopaneelit paikallaan Suomen lumisissa olosuhteissa.

Lopuksi, riippumatta siitä, minkä tyyppiselle katolle aurinkopaneelit asennetaan, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattilaiset tuntevat erilaiset kattomateriaalit sekä kiinniketyypit ja osaavat tehdä laadukkaan ja kestävän asennuksen.

Yhteystiedot

Aurinkopaneelit voivat olla erinomainen investointi sekä ympäristön että talouden kannalta. Oikeanlaisella kiinnityksellä varmistetaan niiden pitkäikäisyys ja tehokas toiminta. Huolellinen suunnittelu ja ammattimainen asennus takaavat aurinkopaneelien parhaan mahdollisen hyödyn.

Video: aurinkopaneelin asennus työvaiheet