Aurinkopaneeli takaisinmaksuaika

Aurinkopaneelin takaisinmaksuaika – sijoita aurinkoenergiaan

Aurinkovoimalan takaisinmaksuaika – Aurinkopaneelien asentaminen kotiisi on sijoitus tulevaisuuteen. Ne eivät vain auta ympäristöä vähentämällä hiilijalanjälkeäsi, vaan säästää merkittävästi rahaa pitkällä aikaAurinkopaneelien asentaminen kotiisi on sijoitus. Ne eivät vain auta ympäristöä vähentämällä hiilijalanjälkeäsi, vaan säästävät merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä. Tässä blogipostauksessa tarkastelemme aurinkopaneelien takaisinmaksuaikaa.

Aurinkopaneelin takaisinmaksuaika

  • Mitä se tarkoittaa?
  • Mitkä asiat vaikuttaa takaisinmaksuaikaan?
  • Miten optimoida mahdollisimman lyhyt takaisinmaksuaika?
Aurinkovoimala takaisinmaksuaika
Aurinkopaneelijärjestelmän takaisinmaksuaika

Aurinkopaneelin Takaisinmaksuaika – Mitä se tarkoittaa?

Aurinkopaneelin takaisinmaksuaika on aika, jonka jälkeen hankintakustannukset kompensoituvat säästöillä sähkölaskuissasi. Kun aurinkopaneelit ovat maksaneet itse itsensä, tuottavat ne sen jälkeen puhdasta voittoa omistajalleen. Voimalasta saatava taloudellinen hyöty koostuu kolmesta asiasta: 1) sähkölaskun pienentyminen 2) rahallinen korvaus energiayhtiölle myydystä sähköstä 3) kiinteistön arvonnousu.

Mikä vaikuttaa aurinkovoimalan takaisinmaksuaikaan?

Saatava tuotanto:

aurinkopaneelit tuottavat parhaiten varjottomissa olosuhteissa. Hyvään tulokseen päästään jo, jos panelistolle paistaa esteettömästi klo 9 – 15. Myös paneliston suuntaus ja maantieteellinen sijainti vaikuttavat saavutettavaan tuotantoon.

Järjestelmän kustannukset:

Koko aurinkopaneelijärjestelmän hankintakustannukset vaikuttavat suoraan takaisinmaksuaikaan. Halvin vaihtoehto ei silti välttämättä ole paras, koska laadukkailla komponenteilla ja laadukkaasti toteutetulla asennuksella turvaat pitkäaikaisen tuoton voimalallesi. Voimalan asennuksen laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota – tuleehan voimalan tuottaa sähköä luotettavasti ja turvallisesti koko käyttöikänsä ajan, useita kymmeniä vuosia.

Sähkön hinta:

Sähkön hinta vaikuttaa suoraan voimalan takaisinmaksuaikaan. Täytyy muistaa, että voimalalla omaan käyttöön tuotettu sähkö säästää sähkölaskun lisäksi myös sähkön siirtomaksut ja verot. Ylijäämäsähköstä maksetaan sähkön pörssihintaa, joka vaihtelee hyvinkin paljon. Tämän takia ylijäämäsähkön kannattavuuden arviointi on hyvin hankalaa pitkällä aikavälillä – mutta yleisenä sääntönä: sähkön pörssihinta on päiväsaikaan korkeampi, kun voimalat tuottavat. Tämä on pientuottajan näkökulmasta erinomainen asia.

Kuinka voit optimoida aurinkopaneelien takaisinmaksuaikaa?


Oikea koko ja sijoitus: Ammattilaisen avulla voit määrittää optimaalisen paneelien määrän ja niiden sijoituksen katolle. Tämä maksimoi aurinkoenergian tuoton omaan käyttöön. Omaan käyttöön tuotetun energian arvo on helpommin ennustettavissa.

Seuraa aurinkopaneelien tuottoa säännöllisesti: Säännöllinen seuranta auttaa varmistamaan, että aurinkopaneelisi toimivat tehokkaasti ja mahdollisiin tuotantokatkoksiin voidaan reagoida.

Yhteenveto:

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika vaihtelee 8 – 20 vuoden välillä, mutta ennustettavuus paranee, kun voimala mitoitetaan oikein. Kuluttajat ostavat usein sähkönsä kiinteillä sopimuksilla, jolloin voimalan kannattavuus on laskettavissa hyvinkin tarkasti sopimuskauden ajalta. Maatiloilla ja yrityksillä, jotka saavat hankintaan tukea, takaisinmaksuaika voi olla jopa alle 5 vuotta.

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta:


    Aiemmat Blogit: