aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelin hinta 2024

Paljonko aurinkovoimala maksaa 2024?

Aurinkopaneelin hinta on vain pieni osa aurinkovoimalan hankinnan kokonaiskustannuksesta. Aurinkovoimala koostuu aurinkopaneeleista, invertteristä, kattomekaniikasta, kaapeleista, turvakytkimestä ja muista pientarvikkeista. Näiden hinta on yleensä noin 60-70% Aurinkovoimalan avaimet käteen -tarjoushinnasta. Invertteri on aurinkovoimalan komponenteista se kallein, se maksaa yleensä noin 1000 – 3000 euroa, riippuen invertterin koosta, -merkistä ja -ominaisuuksista.

Nykyään sääntönä voidaan pitää, että aurinkovoimala maksaa noin euron per asennettu watti. Pienemmät hiukan enemmän ja suuremmat hieman vähemmän.

Aurinkopaneeli hinta

Aurinkopaneelin hinta?

Yksi aurinkopaneeli maksaa paneelimallista ja -merkistä riippuen 90-300€ / kpl. Energiakriisin johdosta aurinkovoimaloiden kysyntä räjähti ja aurinkopaneeleista oli pulaa, mikä nosti hetkellisesti aurinkopaneeleiden ja muiden aurinkovoimalan komponenttien hintoja. Aurinkopaneeleita tilattiin Suomeen suuria määriä ja tällä hetkellä (alkuvuosi 2024) aurinkopaneeleiden ja muiden komponenttien saatavuus on jälleen hyvällä tasolla ja hinnat tippuneet, jopa alemmas kuin koskaan aiemmin.

Aurinkovoimaloiden avaimet käteen hintaesimerkkejä:

4,3kWp aurinkovoimala Espooseen: 6300€ sis. alv. 24%

8,6 kWp aurinkovoimala Ouluun: 8625€ sis. alv 24 %

12,9 kWp aurinkovoimala Helsinkiin: 12070€ sis. alv. 24%

Aurinkovoimalan hintaan vaikuttaa kohteen sijainti, katon kulma ja talon korkeus . Myös invertterin valinta vaikuttaa siihen, paljonko aurinkovoimala tulee maksamaan. Nykyään asennamme pääsääntöisesti hieman arvokkaampia hybrid inverttereitä, joihin on mahdollista asentaa akusto – nyt tai myöhemmin.

Solarvoima Oy toimittaa aurinkosähköjärjestelmät 10 vuoden kokemuksella ympäri Suomen. Toimipisteemme sijaitsee Vantaalla ja Oulussa.

Alustavaa hintaa aurinkovoimalasta kiinteistöösi voit laskea Solarvoiman hintalaskurilla .

Tai jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä:


  Paljonko aurinkopaneeli maksaa?

  Yksi aurinkopaneeli maksaa 90-300 euroa, riippuen paneelin merkistä ja -mallista.

  Paljonko aurinkovoimala maksaa?

  Omakotitalon aurinkovoimala maksaa tyypillisesti 5000 – 15000€. Pienemmät järjestelmät maksaa reilun euron per asennettu watti ja suuret hieman alle euron per asennettu watti.

  Paljonko aurinkovoimalan asennuksen työn osuus on?

  Avaimet käteen aurinkovoimalan työnosuus on n. 30 – 40% koko urakkasummasta

  Laskeeko aurinkovoimaloiden hinnat?

  Energiakriisin aikaan aurinkovoimaloiden hinnat nousivat. Nyt hinnat on alhaisimmillaan. Lähiaikoina hinnat tuskin laskevat merkittävästi, ne voivat jopa nousta.

  Lue myös aikaisempi Solarvoiman aikaisemmat blogipostaukset: