Aurinkopaneelihuolto

Aurinkopaneeli hinta – Mikä aurinkopaneelijärjestelmässä maksaa?

Aurinkopaneeli hinta? Viimeiset kolme vuotta olen myynyt aurinkosähköä pääsääntöisesti ovelta ovelle ja menestynyt siinä kohtalaisen hyvin. Aloittaessani tällä alalla, kilpailu oli hyvin pientä ja asiakkaat, jotka järjestelmään investoivat olivat edelläkävijöitä. Heille 3,3 kilowatin nimellistehoinen järjestelmä maksoi keskimäärin keskimäärin 8000€ – 9000€(sis alv 24%). Järjestelmä rakennettiin 270 watin aurinkopaneeleilla, jolloin paneeleita tarvittiin 12 kpl. Jokaiselle paneelille tarvitaan omat kiinnikkeet, kiskot ja hieman kaapelia (plus, miinus ja maadoituskaapeli).

  Aurinkopaneeli hinta.

Tarvitsimme siis vaadittavaan järjestelmän tehoon suhteutettuna enemmän kuparia, alumiinia ja asennustunteja, jolloin asennuksen / tarvikkeiden osuus kokonaishinnasta oli huomattavasti suurempi.

Aurinkopaneelin hinta ja aurinkosähköjärjestelmien hinnat ja ovat laskeneet huomattavasti viime vuosina, joten miten hinnanlasku on tapahtunut ja mikä järjestelmässä nykyään maksaa?

Suomessa aurinkosähkön määrä on edelleen huomattavasti pienempää kuin muualla Euroopassa, mutta myyjän näkökulmasta voisin sanoa että olemme tulleet juuri vedenjakajan ohi ja otamme hyvästi naapureitamme kiinni.

Nykypäivän aurinkosähköjärjestelmä asennetaan noin 360 watin aurinkopaneeleilla, jolloin esimerkin 3 kilowatin nimellistehoon riittää yhdeksän (9) aurinkopaneelia. Vähemmän kiinnikkeitä, kiskoja ja kaapelia.

Tämä on vasta toinen syy miksi aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet. Toinen vielä isompi syy on se, että aurinkosähköjärjestelmiä ei enää myydä, vaan ne ostetaan.

Aurinkopaneeli hinta.

Niin kuin aikaisemmin mainitsin, ennen järjestelmän myyminen vaati rehellistä kaupparatsun hommaa, eli ovelta ovelle niin kauan että se oikea asiakas löytyi. Hyvä myyjä sai 2-3 kauppaa viikossa ja käytti siihen keskimäärin 60h työaikaa, joka maksoi paljon työnantajalle. Nykyään myyjän päivä koostuu yhä enemmän tarjouspyyntöihin vastaamisesta.

Solarvoimalla myyntitapahtuma etenee niin, että myyjä ottaa yhteyttä asiakkaaseen, joka on jättänyt yhteydenottopyynnön ja sopii hänen kanssaan etäpalaverin, jossa käydään läpi aurinkosähkön perusasiat ja suunnitellaan asiakkaalle järkevä aurinkosähköratkaisu.

Siinä missä aikaisemmin käytettiin yhteen toteutuneeseen aurinkovoimalaan jopa 20 tuntia työaikaa, niin nykyään se vie kahdeksan (8) tuntia.
Voisin tiivistää siis, että alalle tulo -kynnys on tänä päivänä hyvin pieni ja kilpailu on saanut hinnat laskemaan paljon. Solarvoiman kaltaisissa firmoissa, missä myynti sekä asennus tulee saman katon alta, niin eniten järjestelmässä maksaa laitteet ja tarvikkeet. Aurinkopaneelit ovat jo nyt riittävän edullisia: kauppa käy ja voimalakapasiteetti kasvaa Suomessa voimakkaasti.

Nykyään 3kW aurinkosähköjärjestelmän alkaen hinta avaimet käteen periaatteella on noin 5400€, mutta samalla kun voimaloiden hinta kapasiteettia kohden on laskenut, on keskimääräinen voimalakoko kasvanut. Omakotitaloihin asennetaan tällä hetkellä noin 5 – 8 kilowatin nimellistehoisia voimaloita.

Mikäli sinä olet miettinyt aurinkosähköä omalle katolle, niin nyt on oikea aika pyytää meiltä tarjousta! 🙂


Eemeli Myllykoski
Myyntipäällikkö
Solarvoima OY

Yhteydeottopyyntö:


  Aurinkopaneeli hinta ukk:

  1. Paljonko aurinkopaneelit maksaa?

   Aurinkosähköjärjestelmät maksaa asennettuna omakotitaloihin yleensä 5000-15000 euroa.

  2. Kannattaako aurinkopaneelit?

   https://solarvoima.fi/aurinkopaneelin-takaisinmaksuaika/

  3. Paljonko on yhden aurinkopaneelin hinta?

   Yksi aurinkopaneeli maksaa n. 100-300 euroa riippuen paneelimallista.