Koulutusyhteistyö

Aurinkosähköalalle lisää osaajia – Solarvoima mukana kouluttamassa

Energiamurros on aiheuttanut alan osaajien työvoimapulan Suomessa. Aurinkosähköalan lisäksi mm. lämpöpumppujen asentamista rajoittaa osaajien määrä! Tekeminen ei tule aivan heti loppumaan, vaikka aurinkosähköä rakennetaan hurjaa kiihtyvää tahtia, asentamista riittää vielä pitkäksi aikaa. Eikä energiamurroksen kanssa työskentely lopu lämpöpumppuihin ja aurinkosähköön: liikenteen sähköistyminen ja kiinteistökohtainen sähkön varastointi luo lisätarvetta osaamiselle ja asentajille.

Solarvoima ja Työtehoseura ovat aloittaneet koulutusyhteistyön. Ensi vaiheessa Solarvoiman kehitysjohtaja, tietokirjailija Janne Käpylehto kävi kouluttamassa Työtehoseuran johtoa ja kouluttajia tulevaa koulutustarjontaa varten. Työtehoseura alkaa kouluttaa aurinkosähköasentajia alan tarpeisiin, joustavana muuntokoulutuksena. ‘Ala tarvitsee osaajia nyt heti. Joustavalla muuntokoulutuksella voidaan vastata tarpeeseen nopeasti’, kertoo Solarvoiman kehitysjohtaja Janne Käpylehto.

“Koulutus oli oikein hyvä, erityisesti sähkötekniikan ulkopuoliselle kuulijalle. Aurinkosähkön perusteet johdatti kohti aurinkosähköjärjestelmiä, niiden kannattavuutta, näkymiä tulevaisuuteen sekä järjestelmien muodostamisesta asentamisen yksityiskohtiin. Yhdessä päivässä paljon asiaa ja paljon pureksittavaa”, kertoo Mauri Konttila, Työtehoseuran yksikön johtaja, toteutetusta kouluttajien koulutuksesta.