Aurinkopaneelit lumen peitossa.

Aurinkopaneelit lumen peitossa

Aurinkopaneelit lumen peitossa. Valkoiset hanget, korkeat nietokset sävyttävät tienoota. Kaikki hangen alta näkyviin yltävä on vangittuna valkeaan auringossa välkehtivään harsoon. Talvi kauneimmillaan, saa luistella, hiihtää ja lasketella, tehdä lumesta ukkoja ja linnoja. 

Myös auringon valosta sähköenergiaa tuottavat aurinkopaneelit ovat pääosin hangen alla talvehtimassa, odottamassa seuraavaa tuotantokautta niin, kuin karhu, metsiemme kuningas on talviunilla ja näkee unta seuraavasta kesästä. 

Kirkkaana tammikuisena pakkaspäivänä valoa tulvii ja kimpoilee nietoksista sinne tänne, mutta aurinkopaneelit ovat hangen alla eikä tuota. Harmillista, turhauttavaa, investointi menee hukkaan, meneekö?

Suomessa talvikaudella vuorokauden valoisa aika on lyhyt. Päivä päivältä valo vähenee lähestyttäessä talvipäivänseisausta, jolloin tapahtuu käänne ja päivät alkavat taas pidentyä. Samaan aikaan on hyvin mahdollista ja jopa toivottavaa, että maata peittää valkea vaippa, joka heijastaa sen vähäisen saatavilla olevan valon näkemisen tueksi. Ajattelen näin vaikka olenkin aurinkosähkön tuottaja ja sen puolestapuhuja! 

Talvikaudella hangen alle jäävä tuotanto olisi hyvin vähäinen ja on huomioitu investointilaskelmissa. Paremman tuotannon takia lumia ei kannata lähteä aurinkopaneelien päältä poistamaan. Riippuen aurinkopaneelien sijoituspaikasta, liittyy lumen puhdistukseen vaaroja, karhunkin kannattaa antaa nukkua talviunensa rauhassa. 

Kevät aurinko ja lämpö tekevät työtä puolestamme ja aurinkopaneelit ovat varmasti valmiina, kun valoisammat ajat ovat käsillä!

Jos kuitenkin on mentävä lumia pois puhdistamaan:

  1. Muista turvallisuus, putoamisvaara on ilmeinen!
  2. Aurinkopaneelit voivat vaurioitua niitä asiaan kuulumattomilla esineillä sohiessa!
  3. Aurinkopaneelien johdotukset ovat vaarassa vaurioitua ja aiheuttaa riskin tuotantokaudella!

Jätä soittopyyntö: