Aurinkopaneeli kilpailutus

Aurinkopaneeli kilpailutus – Mitä huomioida aurinkopaneelien kilpailutuksessa?

Aurinkopaneeli kilpailutus – Tänä päivänä ympäristöystävällisyys ja kestävä elämäntapa ovat nousseet yhä tärkeämmiksi aiheiksi. Monet omakotitalon omistajat harkitsevatkin aurinkoenergian hyödyntämistä energiantuotannossa. Aurinkopaneelit ovat erinomainen tapa tuottaa omaa sähköä puhtaasti ja säästää samalla ympäristöä. Mutta mistä aloittaa ja miten kilpailuttaa aurinkopaneeliyritys omalle omakotitalolle? 

“Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes saa viikoittain useita yhteydenottoja yksityishenkilöiltä, jotka ovat huolissaan siitä, onko heidän hankkimansa aurinkopaneelijärjestelmä asennettu oikein.

Tukesin mukaan yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi tämän kevään ja kesän aikana – ja usein käy ilmi, että huoli on aiheellista.

Aurinkopaneelien lisääntyneen suosion seurauksena alalle on tullut paljon uusia yrityksiä, eikä kaikilla asentajilla ole riittäviä taitoja järjestelmien asentamiseen, kertoo Tukesin ylitarkastaja Juha-Pekka Törmälä.” Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aurinkopaneelijarjestelmien-asennusvirheet-ovat-yleistyneet-asiantuntija-kertoo-mita-ottaa-huomioon-ennen-asennusta/8743652#gs.3sxnq8

Kilpailuttaessa aurinkopaneeliyritystä on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

kilpailuta aurinkopaneeli

Aurinkopaneeli kilpailutus

Tutki yritysten taustoja:

Ennen kuin valitset aurinkopaneeliyrityksen, tutki heidän taustojaan huolellisesti. Selvitä, kuinka kauan yritys on toiminut aurinkoenergian alalla ja millainen kokemus heillä on aurinkopaneelijärjestelmien asentamisesta. Voit tarkistaa yrityksen oikeudet Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin rekisteristä, jossa on tietoa sähkötöiden tekemiseen oikeutetuista toimijoista. Kannattaa myös tutustua yrityksen taloustietoihin esimerkiksi finderin tietokannasta, jotta voit varmistua siitä, että yritys on vastaamassa mahdollisista takuuasioista yms. myös tulevaisuudessa.

Mitoitus:

Hyvä aurinkopaneelijärjestelmän koko on suunniteltu perustuen talon sähkönkulutukseen ja auringon säteilyn määrään alueellasi. Kysy myyjältä perustetta järjestelmän mitoitukselle.

Mitä tarjous sisältää:

Selvitä tarkkaan, mitä tarjouksessa on sisällytetty. Tarkista, mitä komponentteja tarjouksessa on käytetty ja onko toimitus avaimet käteen -periaatteella. On myös tärkeää selvittää, sisältyykö verkkoilmoitus ja mahdolliset lupa-asiat tarjoukseen.

Kirjallinen sopimus:

Tee aina kattava kirjallinen sopimus aurinkopaneeliyrityksen kanssa. Sopimuksessa tulee selvitä selkeästi asennuksen aikataulu, käytettävät komponentit, maksuehdot sekä mahdollinen kotitalousvähennys.

Hinta:

Vaikka hinta on tärkeä tekijä, halvin vaihtoehto ei aina ole paras vaihtoehto aurinkopaneelijärjestelmän hankinnassa. Laadukas asennus ja pitkäikäinen järjestelmä voivat tarjota paremman takaisinmaksuajan ja kokonaiskannattavuuden pitkällä aikavälillä. Muista vertailla hintaa laadun ja tarjotun palvelun kanssa.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että valitsemasi aurinkopaneeliyritys on pätevä, luotettava ja tarjoaa sinulle laadukkaan aurinkoenergian järjestelmän omalle katollesi. Panosta turvallisuuteen ja luotettavuuteen, jotta voit nauttia aurinkoenergian eduista pitkään ja huolettomasti.

Solarvoima Oy toimittaa laadukkaasti asennetut aurinkosähköjärjestelmät 9 vuoden ja yli 3000 kohteen kokemuksella! PYYDÄ TARJOUS!

Useita tarjouksia luotettavilta toimijoilta voit pyytää esimerkiksi: https://www.solle.fi