aurinkopaneelien asennus

Aurinkopaneeli akku -Akkublogi

Aurinkopaneeli akku. Aurinkoisina päivinä aurinkopaneelit usein tuottavat hetkellisesti enemmän mitä kiinteistössä kuluu sähköä ja tämä ylituotanto tyypillisesti myydään sähköyhtiölle. Myydystä sähköstä saatu hinta on useimmiten Nord poolin spot hinta vähennettynä sähköyhtiön marginaalilla. Sähköä ostettaessa täytyy maksaa sähköenergian lisäksi siirtomaksu, sähkövero ja arvonlisävero. Viime kesänä keskimääräinen sähkön myyntihinta pientuottajalle oli n. 0,04€ / kWh, ostoenergian ollessa noin 0,13€ / kWh. Tästä herää ajatus voisiko ylituoton varastoida johonkin sen sijaan että myy sen sähköyhtiölle?

Ratkaisu tähän on kiinteistökohtaiset akut. Ylituotanto varastoidaan akkuihin ja käytetään yöllä, eli jatketaan ns. aurinkotunteja.

kuva: Solarwatt.com / myreserveAurinkopaneeli akusto.

Akkujärjestelmän taloudellista kannattavuutta arvioitaessa, käytetään laskentakertoimena ostetun- ja myydyn sähkön hintaeroa ja sitä arvioidaan tulevien purku ja lataussyklien määrään. Säästöjen lisäksi akut mahdollistavat energiaomavaraisuuden nostamisen kiinteistössä ja laajamittaisessa käytössä akuilla voidaan tasata sähköverkon kulutushuippuja.

kuva: Aurinkopaneeli akusto | Kiinteistöön asennettavien akkujen toimintaperiaate. 
Solarwatt.com / myreserve

Aurinkopaneeli akusto toiminta.

Me Solarvoimassa olemme asentaneet kolmen eri valmistajan akkujärjestelmiä. Tekniikassa on eroavaisuuksia, mutta kaikki ovat osoittautuneet varsin laadukkaiksi järjestelmiksi. Akkujen valmistajia tulee kokoajan lisää niiden yleistymisen myötä. Esimerkiksi Keski-Euroopassa akkujen kysyntä on kovaa ja Suomi tulee hieman perässä.

Kiinteistökohtaiset akkujärjestelmät ovat ehdottomasti suuri mahdollisuus tulevaisuudessa.
Energiaomavaraisuuden myötä tulevien säästöjen lisäksi, säästöä tullaan saamaan myös kulutushuippujen tasaamisesta. Verkkoyhtiöt hinnoittelevat perusmaksut hetkellisen huippukulutuksen mukaan ja tähän perusmaksun suuruuteen voidaan vaikuttaa akuilla. Tiettyjen valmistajien akkuja voidaan käyttää myös varavoimana joka mahdollistaa sähkön käytön sähkökatkojen aikana. Tulevaisuudessa akuilla voidaan myös älykkäästi ohjata kodin sähkönkulutusta sähkön hinnan, sääennusteiden ja aikaisemman sähkön kulutusdatan perusteella. Tämä nostaa akkujärjestelmän taloudellista kannattavuutta entisestään. Akuston lisääminen aurinkovoimalalla varustettuun kiinteistöön on helppoa, tilaakaan ei tarvita pientä jääkaappia enempää.

Aurinkopaneeli akku: Jätä yhteydenottopyyntö aurinkovoimalasta tai akustosta


    Vastaa