Tulipalo aurinkopaneeleista

Keksijä Käpylehto testaa: Tulipalo aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelien asennus on sähköalan ammattilaisten työtä. Teimme havainnollistavan videon, jossa tietokirjailija, keksijä, Solarvoiman kehitysjohtaja Janne käpylehto testaa, mitä väärin asennettu solarliitin voi pahimmassa tapauksessa tehdä.

Aurinkopaneliston oikea asennus on tärkeää monesta syystä: sähkö- ja paloturvallisuus, katon mahdollinen vaurioituminen ja vesikatteen vuodot, voimalan tuotanto. Osa virheistä voi tulla esiin vasta pidemmällä aikavälillä – mm. tasavirtapiiristön turvallinen toteutus. Kuten videolta näemme, laadukkaasti asennettu liitos ei lämpene vaikka kuljetettava virta olisi korkea. Tämä on syy siihen, miksi kannattaa valita kokenut ammattilainen toteuttamaan aurinkovoimalan asennus. Liittimien tulee olla oikeanlaisia ja yhteensopivia. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/198347c0-e0df-4b1f-be01-0bd87752ad90

Janne Käpylehto testasi mitä tapahtuu, jos liittimet asennettaisiin huolimattomasti ja väärin. Loimme tilanteen, jossa solarliitin oli puristettu virheellisesti, ja testasimme sitä eri kuormitusvirroilla. Tämä testi paljasti: väärin asennettu solarliitin voi aiheuttaa paloturvallisuusriskin.

Aurinkopaneelien asennus on ammattilaisten työtä. Janne Käpylehdon testi muistuttaa meitä siitä, että oikein tehtyinä aurinkopaneelit ovat turvallisia ja tehokkaita energianlähteitä. Asennustyön laadussa ei voi oikaista: voimalan tulee olla turvallinen koko pitkän teknisen käyttöikänsä ajan.