Taloyhtiöasiakkaamme

Iso aurinkovoimala taloyhtiöön Käpylään

Asensimme energiaremontin yhteydessä lähes 30 kilowatin aurinkovoimalan As Oy Käpylänkuja 3:een. Yhtiössä siirryttiin samalla maalämpöön, pienentäen rajusti vuosittaisia energiakustannuksia.
Maalämpö ja aurinkosähkö sopiikin loistavasti yhteen. Verrattuna kaukolämpötaloon, on kannattavaa mitoittaa katolle huomattasi suurempi aurinkovoimala. ‘Jos sieltä tippuu sellainen puolet – 2/3 kuluista pois kyllähän se pistää hymyilyttämään’, kertoo Riku Kujanen, yhtiön hallituksen puheenjohtaja. ‘Sekä Tom Allen Senera että Solarvoima, työn laatu on ollut tajuttoman hienoa, siitä kiitos. Jesh, olen ollut tyytyväinen!’, Riku hehkuttaa. Energiaremontista on myös video osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=WTrDTarsPu8

As Oy Toini Muonankatu 8

Arabianrannassa sijaitsevaan taloyhtiöön asennettiin 32 aurinkopaneelia. Kiinteistösähköliittymässä on merkittävää sähkönkulutusta, koska kiinteistössä on uuden rakennuskannan mukainen koneellinen ilmanvaihto. ‘Aurinkovoimalalla voidaan tehdä helposti merkityksellinen ilmastoteko’, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Sini Manninen.
Sini myös kertoo, että osakasta kohden tarvittava investointi oli suhteellisen pieni. Aurinkovoimala asennettiin konesaumapelti -katolle käyttämällä asennusjärjestelmää jolla kulmaa nostetaan. Arabianrannan tuulisissa olosuhteissa lumi onkin harvinainen näky paneliston päällä, myös asennuskulmasta johtuen. Hankinnasta päätettäessä asukkaita kiinnosti mm. luvitukseen ja asennukseen liittyvät asiat. ‘Näihin kaikkiin ollaan saatu asianmukaiset vastaukset’, Sini tiivistää.