Solarvoiman Mahti puolittaa aurinkovoimalan takaisinmaksuajan rivi- ja kerrostalossa

Solarvoiman Mahti puolittaa aurinkovoimalan takaisinmaksuajan rivi- ja kerrostalossa

Sähköliittymän perusmaksut ovat merkittävä osuus energiakustannuksista ja rivi- ja kerrostalon sähköjärjestelmän perinteinen rakenne ei mahdollista taloudellisesti parasta tapaa aurinkosähkön hyödyntämiselle. Toteutimme elokuussa 2017 Suomen ensimmäisen takamittaroinnin aurinkovoimalainvestoinnin yhteydessä teolliseen kiinteistöön Espoossa. Nyt toteutimme uuden Mahti-konseptin mukaisen ratkaisun rivitaloon Nummelassa.

Mahti antaa rivi- tai kerrostalolle keinot ottaa aktiivinen rooli sähkön tuotannossa ja jakelussa. Mahti poistaa suurimman osan sähköliittymän perusmaksuista, puolittaa kokonaisinvestoinnin takaisinmaksuajan jopa alle viiteen vuoteen ja useimmissa kohteissa myös laskee merkittävästi sähkön siirtomaksuja. Katolla tuotettava aurinkosähkö hyödynnetään huomattavasti tehokkaammin itse, jolloin sen kannattavuus paranee rajusti.

Muuttamatta asumisolosuhteita tai sähkön käyttöä pystymme sähkön hankintaa järkeistämällä ja omatuotantoa hyödyntäen karsimaan rivi- ja kerrostaloissa energialaskua. Mahti tekee aurinkosähköstä ja sähkön hankinnasta viisasta.

Janne Käpylehto
Harry Berg

Solarvoima Oy

Vastaa