Aurinkopaneeli kotitalousvähennys 2024

Aurinkopaneelit kotitalousvähennys 2024

Aurinkopaneeli kotitalousvähennys | Aurinkopaneelien asennuksesta saa vuonna 2024 kotitalousvähennystä 40% työn osuudesta, mikä on sama kotitalousvähennys, kun aiempina vuosina. Kotitalousvähennys tarkoittaa verovähennystä. Voit ilmoittaa vähennyksen tiedot joko verokortille tai veroilmoitukseesi. Jos ilmoitat tiedot verokortille, saat edun vähennyksestä heti. Jos ilmoitat tiedot veroilmoitukseen, vähennys huomioidaan jäännösveron tai veronpalautuksen määrässä.

Aurinkosähköjärjestelmissä työn osuudesta voidaan vähentää kotitalousvähennys. Vähennys on 40% työn osuudesta. Aurinkosähköjärjestelmissä työn osuus koko hinnasta on noin 25-40% riippuen millainen asennus on kyseessä.

Solarvoima erittelee kuluttaja-asiakkaille sopimuksen teko vaiheessa työn osuuden ja toimittaa kotitalousvähennystodistuksen voimalan asentamisen jälkeen. Näin asiakkaan on helppo toimittaa tieto verottajalle.

Remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö 

-Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

-Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.

Lähde: https://vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/vahennykset/kotitalousvahennys/

Pyydä tarjous aurinkovoimalan asennuksesta tai koko järjestelmän toimittamisesta: