Alu-Releco

Solarvoima

Alu-Releco Oy on vuonna 1992 perustettu pintakäsittelyalan yritys. Yritys on erikoistunut Teflon®- ja muihin fluorimuovipinnoitteisiin, joista kokemusta ja tietotaitoa on kertynyt vuosikymmenten ajalta. Vuonna 2005 yritys siirtyi uusiin toimitiloihin Riihimäelle Järvenpäästä ja samalla yhdistyi kaksi pintakäsittelyalan yritystä, Alu Industrial Coatings Oy ja Releco-Coating Oy, joilla molemmilla on pitkä kokemus teknisen pintakäsittelyn saralta. Nykyiset toimitilat on suunniteltu erityisesti nykyaikaisen pintakäsittelylaitoksen tarpeet huomioiden.

Alu-Relecon ja Solarvoiman yhteistyö alkoi alkuvuodesta 2018, kun Alu-Releco tilasi ilmaisen aurinkosähkö kartoituksen Solarvoimalta. Solarvoiman aurinkosähköasiantuntija Benjam Seppänen kävi tekemässä kattavan kartoituksen Alu-Relecon toimitiloissa Riihimäellä ja jätti heille alustavan tarjouksen. Seuraavalle viikolle sovittiin tarjousesittelypalaveri, jonka aikana kokonaisuus konkretisoitui. Tämän jälkeen Alu-Releco kilpailutti aurinkovoimala hankinnan ja päätyi siihen, että Solarvoiman ratkaisu oli paras vaihtoehto. Lisäksi Solarvoima haki hankkeelle Business Finland (TEKES) energiainvestointituen ja sitä myönettiin 25% investoinnista. Päätös tuelle tuli nopeasti, kahdessa viikossa.

Keväällä 2018 toimitilan katolle asennettiin 342 aurinkopaneelia. Nimellisteho tällä voimalalla on 92,34 kW ja sähköä kuluu erityisesti päiväsaikaan tuotannon ollessa käynnissä. Voimalan tuottama sähkö tullaan käyttämään pääosin itse. Loma-aikoina ja viikonloppuisin saattaa osa tuotannosta mennä myyntiin valtakunnan verkkoon.

“Hankimme aurinkopaneelit koska energialla on merkittävä rooli tuotannossamme. Lisäksi halusimme varmistaa kustannustehokkaan ja ennustettavan sähkön omatuotannon tulevaisuudessa, kestävää kehitystä ja vihreitä arvoja unohtamatta”, toteaa Alu-Relecon toimitusjohtaja Petteri Narko.

Alu-Relecon SMA invertterit kytkettiin internettiin ja niidet tuottoja voi seurata Sunnyportal.com palvelusta. Seuraa Alu-Relecon tuottoja tästä.

Nimellisteho: 92,34 kWp
Aurinkopaneelit: 342 kpl Trina Solar 270W
Invertteri: 2 kpl SMA Sunny Tripower Core 1 STP 50-40

Kynttilätie 10, 11710 Riihimäki
www.alu-releco.fi