Aurinkopaneelit teollisuuteen on taloudellisesti kannattava investointi. Julkisten toimitilojen ja yritysrakennusten sähkönkulutus on usein suurinta päiväsaikaan ja erityisesti silloin, kun tiloja viilennetään.

Aurinkopaneelit ja niistä rakennettu aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen ja taloudellisesti kannattava investointi yritysten toimitiloihin sekä julkisiin tiloihin. Julkisten toimitilojen ja yrityskiinteistöjen sähkönkulutus on usein suurinta päiväsaikaan. Valaistus, ilmanvaihto sekä jäähdytys ovat liikekiinteistöissä jatkuvaa ja melko tasaista sähkön kulutus kuormaa. Aurinkopaneelit tuottaa tähän tarpeeseen sähköä edullisesti ja puhtaasti omalta katolta.

Aurinkopaneelit yrityksiin auttavat omistajaa ja käyttäjiä suojautumaan sähkön hinnan nousulta. Aikavälillä 2011-2021 sähkön kokonaishinta on noussut keskimäärin 4% ja vuonna 2022 moninkertaistunut. Suuren kulutuksen kiinteistöissä aurinkosähkövoimalasta tuotettu sähkö on vakaahintaistaista vuosikymmenien ajan. Samalla aurinkovoimaloiden hinta on kääntynyt merkittävään laskuun vuoden 2024 jälkeen, mikä tekee aurinkovoimalasta erittäin kannattavaa yrityksille.

Aurinkosähkövoimalan pääkomponentit ovat aurinkopaneelit, asennustelineet, kaapelit ja invertteri eli vaihtosuuntaaja. Aurinkosähkövoimalan oikea mitoitus on tärkeää investoinnin kannattavuuden näkökulmasta. Aurinkopaneelit sijoitetaan yleensä kiinteistön katolle asennustelineisiin.

Aurinkopaneeleista viedään solarkaapelit invertterille, joka muuttaa aurinkopaneeleista tulevan sähkön kiinteistön sähköverkkoon sopivaksi. Kiinteistöissä, joissa on useampia käyttäjiä ja heillä omat sähköverkkoyhtiön mittauspisteet, voi olla järkevää tehdä takamittarointi. Takamittaroilla saadaan kiinteistön koko sähkönkulutus yhdelle sähköverkkoyhtiön mittarille. Näin kiinteistöön voidaan mitoittaa suurempi aurinkosähköjärjestelmä. Kiinteistön käyttäjien sähkönkulutus mittaroidaan sisäisesti. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan kiinteistössä.

Solarvoima Oy toimittaa aurinkopaneelit yrityksiin oikein mitoitettuna ja kannattavasti.

Blogi:

Aurinkopaneelit lähes pakollisiksi

EU:n Repower – hankkeen myötä aurinkosähkön rakentamiseen tulee uutta kiirettä. Hanke on syntynyt Ukrainan sodan myötä ja sen perusidea on tehdä EU:sta energiaomavarainen. Käytännön ohjaava elementti on Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD – European Performance of Buildings Directive) ja sen päivitys. Olin EPBD:n kansallisen soveltamisen työryhmässä jäsenenä aiemmin työ- ja elinkeinoministeriössä, ja seuraan asiaa nyt eri näkökulmasta.

– EU määrää että Suomen on päivitettävä lainsäädäntö kesään 2026 mennessä.

– Heti edellytetään, että uudisrakentamisessa otetaan aurinkoenergia huomioon jo suunnitteluvaiheessa sekä verkkoonliittymisen tulee olla helppoa ja nopeaa.

– Käytännössä kaikkiin uusiin omakotitaloihin ja muihin asuinrakennuksiin on asennettava aurinkopaneelit, vuodesta 2029 alkaen.

– Uusia julkisia rakennuksia tämä koskee jo vuodesta 2026 alkaen!

– Kaikkiin yli 250 neliön julkisiin rakennuksiin on asennettava paneelit vuoteen 2030 mennessä. Tämä tulee olemaan iso kokonaisuus!

Jatka lukemista

Alu-Releco Oy on vuonna 1992 perustettu pintakäsittelyalan yritys. Yritys on erikoistunut Teflon®- ja muihin fluorimuovipinnoitteisiin, joista kokemusta ja tietotaitoa on kertynyt vuosikymmenten ajalta. Keväällä 2018 toimitilan katolle asennettiin 342 aurinkopaneelia. Nimellisteho tällä voimalalla on 92,34 kW ja sähköä kuluu erityisesti päiväsaikaan tuotannon ollessa käynnissä. Voimalan tuottama sähkö tullaan käyttämään pääosin itse. Loma-aikoina ja viikonloppuisin saattaa osa tuotannosta mennä myyntiin valtakunnan verkkoon.

Pyydä tarjous!

Olemme yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.